2019 December 11 - 19:32:56
Navigáció
Online Statisztika
Online vendégek: 3
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 29
Legújabb tag: jbhöte

Látogatók ma: 7328
Online látogató: 3
Max. Onlinerekord: 122
Max. napi rekord: 23773
Látogatók tegnap: 10759
Látogatók a hónapban: 87537
Összes látogatók: 9397129
Eseménynaptár
<< December 2019 >>
Ke Sz Cs Szo Va
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Nincs esemény

Partnerek
Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

Nemzeti Civil Alapprogram

Jász-Nagykun -Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség
A regisztráció és az oldal használata teljes mértékben ingyenes.
A regisztrált tagok az alábbi előnyökben részesülnek:
Lehetőségek Látogató Tag
Hozzáférés a teljes tartalomhoz. x +
Letöltések, Feltöltések. x +
Fórum írás - olvasás. x +
Használhatod az üzenőfalat. x +
Kapcsolat a többi Taggal. x +
Hírlevél. x +
Ha probléma akad a regisztráció során vedd fel a kapcsolatot a Webmesterrel >>ITT<<
adoszam


Múzeumok Éjszakája - Ez történt..
Múzeumok Éjszakája - Ez történt..

Maguk sem tudták, mire számíthatnak, de bátrak voltak, elindultak...Sok család, apró és nagyobbacska gyerekekkel vágott neki a fantasztikus labirintusnak június 23-án, hogy szobáról szobára derítse fel, miként képzelték egykoron a polgári védelmet, és miként valósul meg napjainkban. Volt olyan kisgyerek, aki már az első szobában félénken tekintett a gáztámadás ellen védekező, felöltöztetett bábura, és volt, aki akkor sem ijedt meg, amikor a légiriadó után kissé beszorult vasajtóval kellett megküzdeni. A sötét szobában hangos nevetés és kiabálás nyomta el a szirénák zaját, többen azt bizonygatták, ahol ott a katasztrófavédelem, ott nekik nics félnivalójuk. A gyerekek hitetlenkedve tanulémányozták az árokóvóhelyet, próbálgatták a védőálarcokat, kockákból képeket raktak össze, és beülhettek a különleges járművekbe is. Ha ez nem elég, megragadhatták a puttonyfecskendőt, és tüzet is olthattak. Mindez után még buzgón vállalkoztak arra, hogy válaszolnak a Területi Tűzmegelőzési Bizottság kérdéseire. A totó nem is volt olyan egyszerű, a tíz kérdés elsősorban azzal foglalkozott, miként kell viselkedniük, ha tűz van lakóhelyükön, kiket kell értesíteni, és gyerekként mit tehetnek saját biztonságuk érdeképen. A legtöbben azt is tudták, hogy Prométeusz a tűz istene a görög mitológiában, és, hogy hogyan ekll kivonulni tűzriadó esetén az iskolából. A bizottság apró ajándékokkal jutalmazta a hibátlanul válkaszolókat. Boldogan választottak pólót, bögrét, sapkát, labdát a gyerekek. "Ebből iszom ezután a kakaómat"-közölte egy aprócska legény, aki tűzoltós pólóban érkezett, és nyomban fel is tűzte rá a bizottság jelvényét.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség gondozásában működő "Légoltalomtól a katasztrófavédelemig" elnevezésű kiállítás először tavaly kapcsolódott a Múzeumok Éjszakája rendezvényeihez. Az akkori óriási sikeren felbuzdulva döntöttek úgy a szervezet tagjai, idén még több programelemmel gazdagítják a kínálatot. A katasztrófavédelem minden szakterülete képviseltette magát, a mobil labor terepjárója, a tűzmegelőzési bizottság és a polgári védelem ember központú, védelmező, ugyanakkor az önmagunkról való gondoskodást is előtérbe helyező figyelmeztetései ezúttal játékosan, könnyed ismeretek formájában jutottak el a látogatókhoz.

Az egy-másfél órás bunkertúra után a gyerekek még mindig nem voltak fáradtak, épp ellenkezőleg! Volt olyan nagymama, aki teljesen megrendült a bent látottak miatt, a fiatalabbaknak inkább csak érdekes történetnek tűnt a múlt, a gyerekek pedig csakis a jövőben gondolkodtak, "én is tűzoltó leszek", jelentette ki egyikük. Talán a legtovább az a sérült, Down-szindrómával érkezett fiú élvezte az idegenvezetést, aki él-hal a háborús dolgokért. Nem félt a bunkerban, sokat kérdezett, és izgatottan szemlélte a korabeli tárgyakat, installációkat. Éjjel fél háromra ürült ki a ház, akkor távozott az a mezőtúri testvérpár, akiknek még azt követően is voltak kérdéseik, hogy a hatalmas vasajtó bezárult mögöttük.


Az eseményről készült fotók megtalálhatók a Galériában, vagy >>ide<< kattintva. Készítője: Ifjabb Kovács Antal Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
Jász-Nagykun...
Felhasználónév

JelszóÚj jelszó

admin 7 Hete
lklemann 78 Hete
berjo 85 Hete
kovas53 128 Hete
juhasz02 133 Hete
jbhöte 153 Hete
tbuzas 288 Hete
fazekasoti 318 Hete
Tukarcsne 374 Hete
senki75 395 Hete

Vendég 3 Ma 0 tagunk volt itt.

(Összes tagunk 0%-a)
Legtöbb: 6
Dátum: 2011.03.27
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

2017-05-22 14:29
Hogyan találom meg a tagok listáját??, Köszi

2011-07-24 20:45
A szolnoki MÁV óvóhely kiállítás látogatható még?

2011-03-28 19:53
Szívesen fogadok régi PV kiadványokat, katalógusokra, lesejtezett védőeszközöket. Elsősorban gázálarcok gyűjtésével foglalkozom, de emellett pv-vel kapcsolatos dolgok is érdekelnek. A weboldalam:[url

2011-01-08 14:24
Teszt! Morning