2018 December 11 - 13:03:57
Navigáció
Online Statisztika
Online vendégek: 4
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 29
Legújabb tag: jbhöte

Látogatók ma: 3259
Online látogató: 4
Max. Onlinerekord: 122
Max. napi rekord: 23773
Látogatók tegnap: 6068
Látogatók a hónapban: 91011
Összes látogatók: 6163286
Eseménynaptár
<< December 2018 >>
Ke Sz Cs Szo Va
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Nincs esemény

Partnerek
Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

Nemzeti Civil Alapprogram

Jász-Nagykun -Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség
A regisztráció és az oldal használata teljes mértékben ingyenes.
A regisztrált tagok az alábbi előnyökben részesülnek:
Lehetőségek Látogató Tag
Hozzáférés a teljes tartalomhoz. x +
Letöltések, Feltöltések. x +
Fórum írás - olvasás. x +
Használhatod az üzenőfalat. x +
Kapcsolat a többi Taggal. x +
Hírlevél. x +
Ha probléma akad a regisztráció során vedd fel a kapcsolatot a Webmesterrel >>ITT<<
adoszam


Árvízvédelmi célú polgári védelmi felkészítés Kőtelken és térségében
Árvízvédelmi célú polgári védelmi felkészítés Kőtelken és térségében

Árvízvédelmi célú polgári védelmi felkészítés Kőtelken és térségében

 Jász-Nagykun-Szolnok Megye katasztrófavédelmi szerveinél az elmúlt években megszokottá vált, hogy tavasz kezdetével nagyszabású árvízvédelmi felkészítéseket tartanak az árvíz által veszélyeztetett települések önvédelmi erőinek, a polgári védelmi szervezeteknek.

Az idei év első jelentős felkészítésére 2011. március 23-24.-én a Szolnoki Polgári Védelmi Kirendeltség szervezésében került sor Kőtelek központtal, ahol a mikrotérség hat községe, Kőtelek, Tiszasüly, Nagykörű, Besenyszög, Csataszög valamint Hunyadfalva polgári védelmi szervezeteinek a képzése zajlott le.

A mikrotérség településeire kiemelt figyelmet fordítanak a katasztrófavédelem és a vízügy szakemberei, hiszen esetükben az ország árvizek által leginkább veszélyeztetett területeinek egyikéről beszélhetünk. A térség kiemelkedő veszélyeztetettségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az elmúlt években háromszor volt árvízi veszélyhelyzet kihirdetve és sajnos a kitelepítés sem ismeretlen fogalom itt a lakosság számára. Ebben a térségben nem szokatlan, hogy az áradások vízszintje akár 3-4 méterrel a települések házai felett tetőzik a védművekre épített nyúlgátak legfelső homokzsákjainak magasságában. A felkészítésre Kőtelek község ideális helyszínt kínál, hiszen a falu központjában kanyarog a Tisza és belterületen a templom és a polgármesteri hivatal közvetlen szomszédságában húzódik az állami fővédvonal.

A felkészítés során elsőként a térség önkormányzatainak vezetői kaptak vezetőképzés keretében felkészítést, amely előadásai között a kitelepítés önkormányzati feladatai, vízkárelhárítási ismeretek és aktualitások, a polgári védelmi szervezetek mozgósításának szabályaiban bekövetkezett változások, valamint a települési védekezések vis maior alapból történő finanszírozásának tekintetében bekövetkezett változások is ismertetésre kerültek. A vezetőképzésen hat település önkormányzatának 30 vezető beosztású munkatársa (polgármesterek, jegyzők, pv. referensek, önkormányzati képviselők) vett részt.

A továbbiakban Kőtelek község települési polgári védelmi szervezetének alapképzésére és szakkiképzésére került sor, amely során 27 fő beosztott a vízügyes és a katasztrófavédelmi szakemberek irányításával az árvízvédekezés gyakorlati fogásait sajátította el és mutatta be készségfejlesztő gyakorlat keretében. A felkészítésen részt vett a hat település vezető állománya, akik a polgári védelmi szervezetek alkalmazásának, irányításának módjáról kaptak részletes felkészítést, gyakorlati szemléltetéssel egybekötve. Így a két nap során 57 fő polgári védelmi beosztott felkészítése valósulhatott meg.

A felkészítésen megfigyelőként részt vett a Magyar Polgári Védelmi Szövetség megbízottja, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatóinak csoportja, a Magyar Honvédség szolnoki alakulatainak megfigyelője, valamint a környező önkormányzatok védelmi referensei.

A felkészítést széleskörű lakossági érdeklődés övezte, számos kőtelki lakos megtekintette a készségfejlesztő gyakorlatot, valamint a kőtelki óvoda kis lakói tettek látogatást a helyszínen, akiknek a kiképzést szervező Szolnoki Polgári Védelmi Kirendeltség kirendeltség-vezetője tartott játékos ismertetőt és bemutatót az árvízvédekezési feladatokról.

A felkészítést a résztvevők hasznosnak és eredményesnek minősítették, amit jól mutat, hogy több település polgármestere jelezte igényét a kirendeltség-vezető felé hasonló kiképzés szervezésére.

A felkészítés megvalósítását a Magyar Polgári Védelmi Szövetség, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség és Kőtelek község önkormányzata támogatta, a végrehajtásban pedig értékes segítséget nyújtottak a KÖTIKÖVIZIG vízügyes szakemberei.

Az eseményről készült képrk mrgtrkinthrtők >>ide<< kattintva

Nagy Róbert mk. pv. százados

kirendeltség-vezetőJász-Nagykun...
Felhasználónév

JelszóÚj jelszó

admin 1Hét
lklemann 26 Hete
berjo 33 Hete
kovas53 76 Hete
juhasz02 81 Hete
jbhöte 100 Hete
tbuzas 236 Hete
fazekasoti 266 Hete
Tukarcsne 321 Hete
senki75 342 Hete

Vendég 4 Ma 0 tagunk volt itt.

(Összes tagunk 0%-a)
Legtöbb: 6
Dátum: 2011.03.27
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

2017-05-22 14:29
Hogyan találom meg a tagok listáját??, Köszi

2011-07-24 20:45
A szolnoki MÁV óvóhely kiállítás látogatható még?

2011-03-28 19:53
Szívesen fogadok régi PV kiadványokat, katalógusokra, lesejtezett védőeszközöket. Elsősorban gázálarcok gyűjtésével foglalkozom, de emellett pv-vel kapcsolatos dolgok is érdekelnek. A weboldalam:[url

2011-01-08 14:24
Teszt! Morning