2019 Március 26 - 20:21:10
Navigáció
Online Statisztika
Online vendégek: 4
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 29
Legújabb tag: jbhöte

Látogatók ma: 8110
Online látogató: 4
Max. Onlinerekord: 122
Max. napi rekord: 23773
Látogatók tegnap: 9769
Látogatók a hónapban: 201003
Összes látogatók: 6981130
Eseménynaptár
<< Március 2019 >>
Ke Sz Cs Szo Va
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Nincs esemény

Partnerek
Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület

Nemzeti Civil Alapprogram

Jász-Nagykun -Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség
A regisztráció és az oldal használata teljes mértékben ingyenes.
A regisztrált tagok az alábbi előnyökben részesülnek:
Lehetőségek Látogató Tag
Hozzáférés a teljes tartalomhoz. x +
Letöltések, Feltöltések. x +
Fórum írás - olvasás. x +
Használhatod az üzenőfalat. x +
Kapcsolat a többi Taggal. x +
Hírlevél. x +
Ha probléma akad a regisztráció során vedd fel a kapcsolatot a Webmesterrel >>ITT<<
adoszam


Árvízvédelmi célú polgári védelmi felkészítés Kőtelken és térségében
Árvízvédelmi célú polgári védelmi felkészítés Kőtelken és térségében

Árvízvédelmi célú polgári védelmi felkészítés Kőtelken és térségében

 Jász-Nagykun-Szolnok Megye katasztrófavédelmi szerveinél az elmúlt években megszokottá vált, hogy tavasz kezdetével nagyszabású árvízvédelmi felkészítéseket tartanak az árvíz által veszélyeztetett települések önvédelmi erőinek, a polgári védelmi szervezeteknek.

Az idei év első jelentős felkészítésére 2011. március 23-24.-én a Szolnoki Polgári Védelmi Kirendeltség szervezésében került sor Kőtelek központtal, ahol a mikrotérség hat községe, Kőtelek, Tiszasüly, Nagykörű, Besenyszög, Csataszög valamint Hunyadfalva polgári védelmi szervezeteinek a képzése zajlott le.

A mikrotérség településeire kiemelt figyelmet fordítanak a katasztrófavédelem és a vízügy szakemberei, hiszen esetükben az ország árvizek által leginkább veszélyeztetett területeinek egyikéről beszélhetünk. A térség kiemelkedő veszélyeztetettségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy az elmúlt években háromszor volt árvízi veszélyhelyzet kihirdetve és sajnos a kitelepítés sem ismeretlen fogalom itt a lakosság számára. Ebben a térségben nem szokatlan, hogy az áradások vízszintje akár 3-4 méterrel a települések házai felett tetőzik a védművekre épített nyúlgátak legfelső homokzsákjainak magasságában. A felkészítésre Kőtelek község ideális helyszínt kínál, hiszen a falu központjában kanyarog a Tisza és belterületen a templom és a polgármesteri hivatal közvetlen szomszédságában húzódik az állami fővédvonal.

A felkészítés során elsőként a térség önkormányzatainak vezetői kaptak vezetőképzés keretében felkészítést, amely előadásai között a kitelepítés önkormányzati feladatai, vízkárelhárítási ismeretek és aktualitások, a polgári védelmi szervezetek mozgósításának szabályaiban bekövetkezett változások, valamint a települési védekezések vis maior alapból történő finanszírozásának tekintetében bekövetkezett változások is ismertetésre kerültek. A vezetőképzésen hat település önkormányzatának 30 vezető beosztású munkatársa (polgármesterek, jegyzők, pv. referensek, önkormányzati képviselők) vett részt.

A továbbiakban Kőtelek község települési polgári védelmi szervezetének alapképzésére és szakkiképzésére került sor, amely során 27 fő beosztott a vízügyes és a katasztrófavédelmi szakemberek irányításával az árvízvédekezés gyakorlati fogásait sajátította el és mutatta be készségfejlesztő gyakorlat keretében. A felkészítésen részt vett a hat település vezető állománya, akik a polgári védelmi szervezetek alkalmazásának, irányításának módjáról kaptak részletes felkészítést, gyakorlati szemléltetéssel egybekötve. Így a két nap során 57 fő polgári védelmi beosztott felkészítése valósulhatott meg.

A felkészítésen megfigyelőként részt vett a Magyar Polgári Védelmi Szövetség megbízottja, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatóinak csoportja, a Magyar Honvédség szolnoki alakulatainak megfigyelője, valamint a környező önkormányzatok védelmi referensei.

A felkészítést széleskörű lakossági érdeklődés övezte, számos kőtelki lakos megtekintette a készségfejlesztő gyakorlatot, valamint a kőtelki óvoda kis lakói tettek látogatást a helyszínen, akiknek a kiképzést szervező Szolnoki Polgári Védelmi Kirendeltség kirendeltség-vezetője tartott játékos ismertetőt és bemutatót az árvízvédekezési feladatokról.

A felkészítést a résztvevők hasznosnak és eredményesnek minősítették, amit jól mutat, hogy több település polgármestere jelezte igényét a kirendeltség-vezető felé hasonló kiképzés szervezésére.

A felkészítés megvalósítását a Magyar Polgári Védelmi Szövetség, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség és Kőtelek község önkormányzata támogatta, a végrehajtásban pedig értékes segítséget nyújtottak a KÖTIKÖVIZIG vízügyes szakemberei.

Az eseményről készült képrk mrgtrkinthrtők >>ide<< kattintva

Nagy Róbert mk. pv. százados

kirendeltség-vezetőJász-Nagykun...
Felhasználónév

JelszóÚj jelszó

admin 6 Hete
lklemann 41 Hete
berjo 48 Hete
kovas53 91 Hete
juhasz02 96 Hete
jbhöte 115 Hete
tbuzas 251 Hete
fazekasoti 281 Hete
Tukarcsne 337 Hete
senki75 357 Hete

Vendég 4 Ma 0 tagunk volt itt.

(Összes tagunk 0%-a)
Legtöbb: 6
Dátum: 2011.03.27
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

2017-05-22 14:29
Hogyan találom meg a tagok listáját??, Köszi

2011-07-24 20:45
A szolnoki MÁV óvóhely kiállítás látogatható még?

2011-03-28 19:53
Szívesen fogadok régi PV kiadványokat, katalógusokra, lesejtezett védőeszközöket. Elsősorban gázálarcok gyűjtésével foglalkozom, de emellett pv-vel kapcsolatos dolgok is érdekelnek. A weboldalam:[url

2011-01-08 14:24
Teszt! Morning