TFA verseny 2019 - eredmények
Írta: admin - Dátum: 2019 May 22 01:00:00

Halmozták az érmeket a megyei tűzoltók Ausztriában

Ebben az évben május tizennyolcadikán rendezték meg a Toughest Firefighter Alive (TFA) versenyt az ausztriai Siegendorfban. A megyei tűzoltók már hagyományosnak mondható évadnyitó versenyén nyolc országból százhuszonnyolc induló – köztük világbajnokságot megjárt tűzoltó – harcolt az ellenfelekkel, az elemekkel és természetesen a stopperrel.

Tovvábi információ a "Részletek"-re kattintva.


Teljes hír

A versenyszámok már jól ismertek voltak a résztvevők előtt, mindössze annyi volt a változás az idei alkalomra, hogy az egyéni indulókat két pályán egyszerre indították, így lehetőségük volt a versenyzőknek arra, hogy teljesítményüket valós időben mérhessék össze a vetélytársaikkal.

A feladatok azonban maradtak kőkemények: védőruhában kellett kilencemeletnyit lépcsőzni, tömlőt húzni és célba lőni, kalapáccsal átütni egy sínen fekvő súlyt egyik végpontról a másikra, illetve két – egyenként tizenöt kilogrammos – kannát kellett felvinniük egy háromemeletes torony tetejére, majd oda felhúzni két összetekert tömlőt, végül pedig a kannákkal le is kellett futni a toronyból. A tűzoltóknak „levezetésképpen” egy nyolcvan kilogrammos bábuval három kört kellett megtenniük egy előre kijelölt pályán, majd pedig kötél segítségével egy három méter magas palánk tetejére kellett felmászni.

Megyénket a „Jászkun Combat Team” nevet viselő csapat képviselte, tagjai pedig egyéniben kiválóan szerepeltek: Czifra Zsolt tű. őrmester, a Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltója saját kategóriájában tizenegyedik, összesítésben a tizenhetedik, Handzsuj Mihály tű. törzszászlós, a Szolnoki Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnoka a harmincas korcsoportban harmadik, összetettben a tizenharmadik, míg Papp János tű. százados, a Mezőtúri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese a negyvenes kategóriában első, összesítésben pedig a huszonnegyedik helyen fejezte be a küzdelmeket.

Csapatversenyt is rendeztek az ausztriai TFA-n, amely során a Jászkun Combat Team ifj. Bodó Lászlóval, a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület tagjával kiegészülve bronzérmet, ezzel együtt pedig nagy elismerést szerzett az osztrák, német, angol, szlovák, cseh, lengyel és román tűzoltók között.

A megyei tűzoltók versenyét a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség támogatta.

Fotók az alábbi linkre kattintva:

>>JNSZMKI - Érmeket halmoztak a megyei tűzoltók Ausztriában<<